Bemutatkozás

Tisztelt várásrló!

Kosdi Tibor vagyok.

Hollandiában születtem, és ott is éltem 1971 és 2011 között. Magyar nevem van, mert édesapám magyar. Nagyapámnak egészen a II. világháború végéig volt egy gazdasága Magyarországon, ahol állattenyésztéssel és növénytermesztésével foglalkozott. 1946-ban a kommunista rendszer államosításai során kollektivizálták nagyapám birtokát, s ezután őneki egy gyárban kellett dolgoznia.

A gazdaszellem a vérünkben van, ezért édesapám mindig is szeretett volna egy saját mezőgazdasági vállalkozást, de a kommunizmus idején ez lehetetlen volt. 1956-ban, a magyar forradalom és szabadságharc alatt, úgy döntött, hogy kivándorol Hollandiába, és ott telepszik le. Azért választotta Hollandiát, mert korábban már hallott a messzeföldön híres holland farmerekről, akik a kis országban világszinvonalú gazdaságokat üzemeltetnek.

Kezdetben egy uborkafarmon ajánlottak neki állást. Apám keményen dolgozott, és nagyon élvezte az uborkával való munkát. Ez azonban nem volt kielégítő számára, mivel a szíve mélyén mindig is egy saját gazdaságot szeretett volna. A farmon eltöltött 10 év után úgy döntött, hogy belevág egy saját gazdaság fölépítésébe.

Édesapám és édesanyám keményen és elszántan dogoztak azért, hogy vállalkozásuk gyümölcsöző legyen. Erőfeszítéseiket siker koronázta és egy erősen gépesített, jól működő vállakozást tudhattak magukénak.

1985-ben a bátyám is csatlakozott a vállalathoz. Én 1993-ban szálltam be egészen mostanáig. Képzettségemnek és érdeklődésemnek megfelelően én láttam el a cégnél a gépparkkal kapcsolatos feladatokat, illetve a karbantartási munkálatokat. Hollandia a világ második legnagyobb agrárexportőr országa, ahol sok ismeretet és tapasztalatot szereztem.

Sajnálatos módon, 2011-ben a holland állam természeti rezervátummá nyilvánította a területünket, így fel kellett számolnunk a családi vállalkozást.

Mónikával, a barátnőmmel úgy döntöttünk, hogy új életet kezdünk Magyarországon. Úgy határoztam, hogy képzettségemnek, tapasztalatomnak és érdeklődési körömnek megfelelő vállakozásba kezdek és különböző gépekkel fogok kereskedni.

Megtanultam, hogy mindannyiunk életét nagymértékben befolyásolja a globalizáció, amire csak a termelékenység fokozásával lehet válaszolni. Gépesítés nélkül ez nem megy.

Remélem, hogy ismereteim és képességeim révén az Ön segítségére lehetek a jövőben.